Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

3D Pen vs. 3D Printer: Wat is het Verschil?

 

<a href=3D Printer Keuzehulp">

 

Ontdek de verschillen tussen een 3D pen en een 3D printer en de creatieve mogelijkheden die ze bieden voor het maken van prachtige 3D kunstwerken. Of je nu thuis of onderweg wilt tekenen, beide apparaten stellen je in staat om je eigen unieke creaties tot leven te brengen.

Belangrijkste punten om te onthouden

 • Een 3D pen is een handzame tool waarmee je vrij kunt tekenen in 3D op bijna elk oppervlak.
 • Een 3D printer is een apparaat dat gedetailleerde 3D prints maakt, gestuurd door software.
 • De voordelen van een 3D pen zijn dat deze toegankelijk, draagbaar en ideaal voor creatief tekenen zijn.
 • Een 3D printer is geschikt voor complexe ontwerpen en gedetailleerde prints.
 • Prijzen variëren, afhankelijk van het merk en de functionaliteiten.

<a href=3D Pen vs. 3D Printer">

Wat is een 3D pen?

Een 3D pen is een handzame pen waarmee je uit de hand 3D prints kunt tekenen. Het werkt op basis van plastic filament dat verhit wordt en door een spuitkop geperst wordt. Je kunt het filament in elke vorm aanbrengen op vrijwel elk oppervlak, waardoor je met de pen kunt tekenen met plastic. Hierdoor zijn er talloze creatieve mogelijkheden, zoals het toevoegen van reliëf aan gebruiksvoorwerpen of het maken van ruimtelijke tekeningen.

Met een 3D pen kun je je verbeeldingskracht de vrije loop laten en unieke kunstwerken maken. Het beheersen van deze techniek kan wat oefening vergen, maar met wat geduld en creativiteit kun je prachtige 3D-tekeningen maken.

Het gebruik van een 3D pen is eenvoudig. Je hebt alleen een stroombron nodig en het plastic filament van jouw keuze. Nadat de pen is opgewarmd, kun je beginnen met tekenen op verschillende oppervlakken zoals papier, glas, hout of zelfs textiel. Het plastic filament wordt gesmolten en vloeibaar gemaakt door de verwarming, waardoor je het kunt vormen in de gewenste vormen en structuren.

Bij het tekenen met een 3D pen kun je niet alleen platte tekeningen maken, maar ook reliëf toevoegen aan je ontwerpen. Hierdoor krijgen je creaties een extra dimensie en levendigheid. Je kunt texturen creëren zoals ribbels, golven of zelfs kleine details.

Voordelen van een 3D pen:

 • Mogelijkheid om 3D tekeningen te maken uit de vrije hand
 • Creatieve vrijheid om verschillende oppervlakken te gebruiken
 • Mogelijkheid om reliëf en textuur toe te voegen aan je ontwerpen
 • Compact en draagbaar, waardoor je overal kunt tekenen

Met een 3D pen kun je je artistieke talenten verder ontwikkelen en unieke creaties maken. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al ervaring hebt met tekenen. Een 3D pen biedt mogelijkheden voor iedereen die geïnteresseerd is in 3D tekenen en het verkennen van nieuwe artistieke technieken.

Voordelen van een 3D pen

Een 3D pen biedt verschillende voordelen. Het is een eenvoudige en toegankelijke manier om in 3D te tekenen. Je kunt jouw creatieve vaardigheden benutten en unieke kunstwerken maken. Of je nu een kind of volwassene bent, de 3D pen stimuleert jouw creativiteit en laat je jouw verbeeldingskracht de vrije loop laten.

Met een 3D pen kun je overal tekenen en creëren. Het compacte formaat en de draagbaarheid maken het gemakkelijk om jouw pen mee te nemen naar verschillende locaties. Of je nu thuis, op school, in het park of op reis bent, je kunt altijd en overal met jouw 3D pen aan de slag.

De toegankelijkheid van een 3D pen maakt het een geweldige tool voor kinderen. Het stelt hen in staat om op een speelse manier hun creativiteit te uiten en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen kunnen experimenteren met vormen, structuren en kleuren en zichzelf uitdagen om unieke creaties te maken.

Ook voor volwassenen biedt een 3D pen talloze mogelijkheden. Of je nu een hobbyist, kunstenaar of ontwerper bent, een 3D pen voegt een extra dimensie toe aan jouw projecten. Je kunt prototypes maken, decoratieve items creëren en zelfs functionele objecten ontwerpen.

Voordelen van een 3D pen:

 • Toegankelijk: Eenvoudig te gebruiken voor zowel kinderen als volwassenen.
 • Stimuleert creativiteit: Laat jouw verbeeldingskracht de vrije loop en maak unieke kunstwerken.
 • Draagbaar: Neem jouw 3D pen overal mee naartoe en teken waar je maar wilt.

Hier is een voorbeeld van de voordelen van een 3D pen voor creativiteit:

"Met een 3D pen kan ik echt mijn creatieve kant verkennen. Ik kan mijn eigen unieke sieraden, decoratieve items en zelfs mini-beeldjes maken. Het is geweldig om te zien hoe mijn ideeën tot leven komen!" - Sarah, 3D pen gebruiker

Met een 3D pen kun je op een leuke en boeiende manier jouw kunstzinnige en technische vaardigheden uitbreiden. Of je nu wilt experimenteren met nieuwe ontwerpen, je verbeelding de vrije loop wilt laten of gewoon plezier wilt hebben met tekenen, een 3D pen biedt eindeloze mogelijkheden. Ontdek de wereld van 3D tekenen met een 3D pen en laat jouw creativiteit de vrije loop!

Beste merken 3D pennen

Op de markt zijn er verschillende merken van 3D pennen beschikbaar. Enkele van de beste merken, waar je op kunt vertrouwen, zijn 3Doodler, Lix en MyRiwell.

3Doodler

3Doodler is een gerenommeerd merk en één van de pioniers op het gebied van 3D pennen. Ze waren het eerste merk dat een 3D pen op de markt bracht en hebben sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd. Met een 3Doodler pen ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Lix

Lix staat bekend als de kleinste 3D printerpen ter wereld. Met een elegant ontwerp en geavanceerde functies biedt Lix een unieke ervaring voor gebruikers. Als je op zoek bent naar een compacte en stijlvolle 3D pen, is Lix zeker de moeite waard om te overwegen.

MyRiwell

MyRiwell is een veelzijdig merk dat een goede prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Ze hebben een breed scala aan 3D pennen met verschillende functionaliteiten, waardoor er voor elk budget en elke behoefte wel een geschikt model beschikbaar is. Met een MyRiwell pen krijg je waar voor je geld.

Met deze beste merken van 3D pennen ben je verzekerd van kwaliteit, betrouwbaarheid en een geweldige 3D tekenervaring.

3D Pen vs. 3D Printer

Vergelijking van de beste 3D pen merken
Merk Kenmerken Prijsklasse
3Doodler Betrouwbaar, kwaliteit, innovatief Hoog
Lix Compact, elegant, geavanceerd Gemiddeld
MyRiwell Goede prijs-kwaliteitsverhouding, veelzijdig Laag

Waar een 3D pen kopen?

Een 3D pen is in Nederland redelijk goed verkrijgbaar. Er zijn verschillende webshops en winkels die 3D pennen aanbieden. Of je nu online wilt kopen of liever een fysieke winkel wilt bezoeken, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. 

Houd er rekening mee dat de prijzen van 3D pennen regelmatig kunnen fluctueren en dat er soms interessante aanbiedingen zijn. Het is dus verstandig om de prijzen in de gaten te houden en eventueel te wachten op een goede deal. Als je op zoek bent naar een goedkope optie, kan het ook de moeite waard zijn om te kijken naar het importeren van een 3D pen uit het buitenland. Sommige buitenlandse webshops bieden mogelijk lagere prijzen aan.

Wat is een 3D printer?

Een 3D printer is een apparaat waarmee je driedimensionale objecten kunt printen. In tegenstelling tot een 3D pen, wordt een 3D printer bestuurd met behulp van software. Het apparaat is uitgerust met een verwarmingselement en een spuitkop, vergelijkbaar met een 3D pen. Door het verhitten en persen van plastic filament door de spuitkop, kunnen gedetailleerde prints worden gemaakt.

Met behulp van de software kun je het ontwerp voor het gewenste object maken en aanpassen voordat het wordt geprint. Deze software stelt gebruikers in staat om de afmetingen, vormen en complexiteit van het object volledig naar wens aan te passen.

Een 3D printer biedt een breed scala aan toepassingsmogelijkheden, van het produceren van prototypes en functionele onderdelen tot het maken van kunstobjecten en gebruiksvoorwerpen.

Met een 3D printer ben je niet beperkt tot het tekenen van prints uit de vrije hand, zoals bij een 3D pen. In plaats daarvan kun je gebruik maken van geavanceerde software en digitaal ontwerp om specifieke objecten te printen.

Voordelen van een 3D printer
Meer precisie en gedetailleerdheid in prints
Mogelijkheid om complexe objecten te printen
Veelzijdige en uitgebreide ontwerpmogelijkheden
Geschikt voor zowel professioneel gebruik als hobbyisten

Software voor 3D printen

De software die wordt gebruikt voor het besturen van een 3D printer wordt slicer-software genoemd. Deze software converteert het digitale ontwerp in individuele lagen, die vervolgens door de printer worden geprint. Met slicer-software kun je de instellingen aanpassen, zoals de printkwaliteit, snelheid en materiaalkeuze.

Bekende voorbeelden van slicer-software zijn:

 • Ultimaker Cura
 • PrusaSlicer
 • Simplify3D

Elke software heeft zijn eigen interface en functionaliteiten, dus het is belangrijk om de juiste software te kiezen die past bij jouw behoeften.

Verschil tussen een 3D pen en een 3D printer

Het belangrijkste verschil tussen een 3D pen en een 3D printer is de manier waarop ze worden bestuurd. Een 3D pen wordt handmatig bestuurd, terwijl een 3D printer wordt bestuurd met behulp van software.

Met een 3D pen heb je meer vrijheid in het tekenen van prints. Je kunt uit de vrije hand tekenen en de pen op elk gewenst moment stoppen of van richting veranderen. Dit maakt het ideaal voor het maken van creatieve ontwerpen en kunstwerken.

Een 3D printer daarentegen werkt op basis van software. Je ontwerpt een 3D model op de computer en stuurt dit naar de printer via een speciaal programma. De printer volgt de instructies nauwkeurig en bouwt laag voor laag het object op. Dit maakt het mogelijk om gedetailleerdere prints te maken met complexe structuren en vormen.

Terwijl een 3D pen meer geschikt is voor het creëren van kleine objecten of het toevoegen van details aan bestaande prints, is een 3D printer beter geschikt voor het maken van grotere objecten en het realiseren van meer geavanceerde ontwerpen.

Voorbeeld:

Een 3D pen kan gebruikt worden om een modelauto te tekenen, terwijl een 3D printer gebruikt kan worden om een volledig functionerende schaalmodel van een auto te printen.

Omdat een 3D printer gedetailleerdere prints kan maken, is het ook geschikt voor toepassingen zoals prototyping, architectuurmodellen, medische hulpmiddelen en andere complexe objecten.

In het kort, een 3D pen biedt meer vrijheid en is handig voor snelle en creatieve projecten. Een 3D printer daarentegen biedt geavanceerdere mogelijkheden maar vergt meer tijd en kennis.

Voordelen van een 3D printer

Een 3D printer biedt verschillende voordelen. Met een 3D printer kun je gedetailleerde prints maken en complexe ontwerpen realiseren die met een 3D pen moeilijker of niet mogelijk zijn. Dit opent de deur naar talloze mogelijkheden en toepassingen.

Een van de belangrijkste voordelen van een 3D printer is het vermogen om gedetailleerde prints te maken. Met een hoge precisie en nauwkeurigheid kan een 3D printer fijne details en complexe structuren reproduceren. Dit maakt het ideaal voor het maken van prototypes, maquettes en functionele onderdelen.

Een ander voordeel van een 3D printer is de mogelijkheid om complexe ontwerpen te realiseren. Met geavanceerde software kunnen complexe modellen worden ontworpen en vervolgens worden geprint met een 3D printer. Hierdoor kunnen ingewikkelde vormen, geometrieën en structuren worden gerealiseerd die met een 3D pen moeilijker of niet haalbaar zijn.

Daarnaast biedt een 3D printer ook de mogelijkheid om verschillende materialen te gebruiken. Naast plastic filament kan een 3D printer ook met andere materialen printen, zoals metaal, keramiek en zelfs voedsel. Dit maakt het een veelzijdig hulpmiddel voor diverse industrieën en toepassingen.

Voorbeeld: Complex ontwerp met een 3D printer

Voordelen van een 3D printer
Gedetailleerde prints
Complex ontwerp
Veelzijdigheid in materialen

Waar een 3D printer kopen?

Een 3D printer is zowel online als offline verkrijgbaar. Er zijn verschillende webshops en winkels in Nederland die 3D printers aanbieden. Het is belangrijk om prijzen en specificaties te vergelijken om de beste keuze te maken.

Als je ervoor kiest om online een 3D printer te kopen, zijn er veel gespecialiseerde webshops die een breed scala aan modellen en merken aanbieden

Als je liever een 3D printer in een fysieke winkel wilt kopen, zijn er ook opties beschikbaar. Elektronicawinkels en speciaalzaken kunnen 3D printers op voorraad hebben. Het voordeel van het kopen in een winkel is dat je advies kunt vragen aan de verkopers en de printer van dichtbij kunt bekijken voordat je een beslissing neemt.

Wat je keuze ook is, zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet en verschillende opties overweegt voordat je een 3D printer koopt. Vergeet niet te kijken naar de prijs, specificaties, klantbeoordelingen en eventuele garanties. Op deze manier kun je de beste 3D printer vinden die aan jouw behoeften voldoet.

Prijsverschil tussen 3D pennen en 3D printers

Als het gaat om de prijs, zijn er belangrijke verschillen tussen 3D pennen en 3D printers. Over het algemeen zijn 3D printers duurder dan 3D pennen. Dit komt door de complexiteit en geavanceerde functionaliteiten van een 3D printer.

De prijzen van 3D pennen variëren, afhankelijk van het merk en de functionaliteiten. Een eenvoudige instapmodel 3D pen kan al verkrijgbaar zijn vanaf ongeveer €30. Voor meer geavanceerde modellen met extra functies en accessoires, kan de prijs oplopen tot €150 of meer. Het is belangrijk om te bedenken dat duurdere modellen mogelijk meer professionele functies bieden en een soepelere gebruikerservaring hebben.

Daarentegen is een 3D printer een grotere investering. De prijzen van 3D printers variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals de grootte van het bouwvolume, de printkwaliteit, de gebruikte technologie en het merk. Een instapmodel 3D printer kan worden gekocht voor ongeveer €200, terwijl meer geavanceerde modellen met grotere bouwvolumes en professionele functies duizenden euro's kunnen kosten.

Hoewel een 3D printer duurder kan zijn, biedt het ook geavanceerdere printmogelijkheden en de mogelijkheid om complexe ontwerpen te realiseren. Het is belangrijk om je budget en behoeften in overweging te nemen bij het kiezen tussen een 3D pen en een 3D printer.

Voordat je een aankoop doet, is het ook nuttig om de kosten van filament (het materiaal dat wordt gebruikt om te printen) in overweging te nemen. 3D pennen gebruiken meestal kleinere hoeveelheden filament, terwijl 3D printers meer filament kunnen verbruiken, vooral bij grotere prints. De prijs van filament kan variëren, afhankelijk van het type, de kwaliteit en de kleur.

  3D Pen 3D Printer
Startprijs Vanaf €30 Vanaf €200
Gemiddelde prijs €50-€150 €500-€2000
Geavanceerde modellen €150+ €2000+
Filamentkosten Lager Hoger
Printmogelijkheden Beperkter Geavanceerder

Al met al is het belangrijk om te overwegen wat je wilt bereiken met een 3D pen of 3D printer en welk budget je tot je beschikking hebt. Beide opties bieden creatieve mogelijkheden, maar de keuze hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Het is ook de moeite waard om reviews, functies en specificaties te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Onthoud: 3D pennen zijn over het algemeen betaalbaarder en toegankelijker voor beginners, terwijl 3D printers geavanceerdere mogelijkheden bieden, maar ook een grotere investering vereisen.

3D Pen vs. 3D Printer

Conclusie

Uiteindelijk zijn zowel een 3D pen als een 3D printer waardevolle creatieve gereedschappen waarmee je prachtige 3D prints kunt maken. Het belangrijkste verschil tussen de twee zit hem in de manier waarop ze worden bestuurd. Met een 3D pen heb je meer vrijheid en is het gemakkelijker voor beginners om mee te beginnen. Je kunt eenvoudigweg tekenen en jouw ontwerp direct in 3D maken. Aan de andere kant biedt een 3D printer de mogelijkheid tot het maken van gedetailleerdere prints en het creëren van complexe ontwerpen. Dit komt doordat een 3D printer wordt bestuurd met behulp van software.

De keuze tussen een 3D pen en een 3D printer hangt af van jouw specifieke behoeften en budget. Als je op zoek bent naar een toegankelijke en draagbare optie om 3D prints te maken, kan een 3D pen de juiste keuze voor jou zijn. Het is perfect voor beginners en biedt een leuke en creatieve manier om met 3D te tekenen.

Aan de andere kant, als je gedetailleerde prints wilt maken of complexe ontwerpen wilt realiseren, dan is een 3D printer de betere optie voor jou. Hoewel het een grotere investering is, biedt het geavanceerdere mogelijkheden en is het perfect voor gebruikers die serieuzer zijn over het maken van 3D prints.

Kortom, overweeg zorgvuldig jouw behoeften en budget bij het kiezen tussen een 3D pen en een 3D printer. Beide hebben hun eigen voordelen en toepassingen. Of je nu een beginner bent die creatief bezig wilt zijn met 3D tekenen, of een gevorderde gebruiker die gedetailleerde prints wil maken, er is een optie die bij jou past.

FAQ

Wat is het verschil tussen een 3D pen en een 3D printer?

Een 3D pen is een handzame pen waarmee je uit de hand 3D prints kunt tekenen, terwijl een 3D printer een apparaat is waarmee je driedimensionale objecten kunt printen. Het belangrijkste verschil zit in de manier waarop ze worden bestuurd, waarbij een 3D pen handmatig wordt bestuurd en een 3D printer met behulp van software.

Wat is een 3D pen?

Een 3D pen is een handzaam apparaat waarmee je uit de hand 3D prints kunt tekenen. Het werkt op basis van plastic filament dat verhit wordt en door een spuitkop geperst wordt. Je kunt het filament in elke vorm aanbrengen op vrijwel elk oppervlak, waardoor je met de pen kunt tekenen met plastic.

Wat zijn de voordelen van een 3D pen?

Een 3D pen is eenvoudig en toegankelijk om in 3D te tekenen, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, en stimuleert de creativiteit. De pen is handzaam en draagbaar, waardoor je overal kunt tekenen.

Welke merken 3D pennen zijn het beste?

Enkele van de beste merken 3D pennen zijn 3Doodler, Lix en MyRiwell. 3Doodler is het eerste merk dat een 3D pen op de markt bracht en heeft een uitstekende reputatie. Lix staat bekend als de kleinste 3D printerpen ter wereld en heeft een elegant ontwerp. MyRiwell biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Waar kan ik een 3D pen kopen?

Een 3D pen is in Nederland redelijk goed verkrijgbaar. Er zijn verschillende webshops die 3D pennen aanbieden. Het is belangrijk om de prijzen in de gaten te houden, aangezien deze regelmatig fluctueren en er soms aanbiedingen zijn. Het importeren van een 3D pen uit het buitenland kan ook een goedkope optie zijn.

Wat is een 3D printer?

Een 3D printer is een apparaat waarmee je driedimensionale objecten kunt printen. Het wordt bestuurd met behulp van software en bevat een verwarmingselement en spuitkop, vergelijkbaar met een 3D pen. Het printen gebeurt door het verhitten en door spuitkop persen van plastic filament, wat resulteert in gedetailleerde prints.

Wat is het verschil tussen een 3D pen en een 3D printer?

Het belangrijkste verschil tussen een 3D pen en een 3D printer is de manier waarop ze worden bestuurd. Een 3D pen wordt handmatig bestuurd, terwijl een 3D printer wordt bestuurd met behulp van software. Hierdoor heb je met een 3D pen meer vrijheid in het tekenen van prints, maar kun je met een 3D printer gedetailleerdere prints maken.

Wat zijn de voordelen van een 3D printer?

Een 3D printer stelt je in staat om gedetailleerde prints te maken en complexe ontwerpen te realiseren die met een 3D pen moeilijker of niet mogelijk zijn. Je kunt hiermee bijvoorbeeld prototypes, maquettes, en functionele onderdelen maken.

Waar kan ik een 3D printer kopen?

Een 3D printer is zowel online als offline verkrijgbaar. Er zijn verschillende webshops en winkels in Nederland die 3D printers aanbieden. Het is belangrijk om prijzen en specificaties te vergelijken om de beste keuze te maken.

Wat is het prijsverschil tussen 3D pennen en 3D printers?

Over het algemeen zijn 3D printers duurder dan 3D pennen. De prijzen van 3D pennen variëren, afhankelijk van het merk en de functionaliteiten. Een 3D printer is een grotere investering, maar biedt ook geavanceerdere mogelijkheden.

Waar ben je naar opzoek?