Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Waar moet ik op letten bij het kopen van een 3D printer?

Van tevoren ergens eerst over nadenken is altijd een goed uitgangspunt. Zo ook bij het kopen van een 3D printer en jezelf eerst de vraag stellen: “Waar moet ik op letten bij het kopen van een 3D printer?”. Als je deze stap namelijk overslaat en meteen overgaat tot de koop van een printer, kan het namelijk zo zijn dat je van een koude kermis thuis komt.

Oriëntatie fase

Misschien ben je gaandeweg geïnteresseerd geraakt in de wondere wereld van 3D printen en ben je nu aangekomen in de oriëntatie fase. Dit is misschien wel de meest belangrijkste fase in het aankoopproces, want hier bepaal je namelijk wat je verwachtingen zijn. Zodra deze verwachtingen duidelijk zijn, kan je gericht zoeken naar 3D printers die aan deze verwachtingen kunnen voldoen.

Sommige verwachtingen kunnen bijvoorbeeld erg specifiek zijn, zoals het tegelijk kunnen printen met multi materiaal. Met dit gegeven houd je enkel nog maar 3D printers over die deze functie bezitten.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een 3D printer?

Miskoop voorkomen

Goed nadenken voordat je een grote aankoop doet is natuurlijk een goed remedie om een miskoop te voorkomen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Naast het voorkomen van een miskoop kan het vooraf goed nadenken er ook voor zorgen dat je geen printer koopt met allerlei onnodige functies. Hier betaal je namelijk wel voor en kan je op deze manier mooi ergens anders voor gebruiken.

Het is dus van belang om zelf goed je verwachtingen in kaart te hebben om vervolgens de zoektocht naar een geschikte 3D printer te beginnen.

3D printer Keuzehulp

Mocht je hier totaal geen tijd of zin voor hebben? Doorloop dan in een paar minuten onze 3D printer Keuzehulp en laat ons het zware werk doen en jou adviseren. Het is gratis én vrijblijvend dus zeker het invullen waard!

Waar ben je naar opzoek?