Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Wat zijn de nadelen van een 3D printer?

Op het internet lees je allemaal mooie verhalen en voordelen van 3D printen. Er wordt veel gesproken over allerlei revolutionaire toepassingen en dat het de wereld zal veranderen. Zelf weet je het nog niet zo goed en je vraagt jezelf vooral af: “Wat zijn de nadelen van een 3D printer?”. Hieronder bekijken we een tweetal van de grootse nadelen van een 3D printer.

Hoge aanschafprijs

Iedereen weet dat een 3D printer een technisch product is en alhoewel de prijs door de tijd heen drastisch is verminderd, is deze nog steeds aanzienlijk. Zeker als je van tevoren nog niet zeker bent van wat je er allemaal mee zou kunnen doen.

Een goede tip is zeker om op voorhand iemand te benaderen die een 3D printer bezit en daar mee af te spreken. Op deze manier kan je laagdrempelig ervaren wat het inhoudt om te gaan 3D printen en wat er allemaal bij komt kijken. Zodra je hier een beter beeld bij hebt kun je vervolgens ook met een vertrouwder gevoel overgaan tot de aanschaf van een 3D printer.

Wat zijn de nadelen van een 3D printer?

Trial & error

Een ander aspect van 3D printen wat veel mensen als nadeel zien is het proces van trial & error. Dit houdt in dat 3D printen heel vaak een proces is van optimalisatie en leren van de voorgaande resultaten. Het is dus niet zo dat je vanuit de doos zomaar perfecte modellen zult gaan printen zonder enige tegenslagen.

Er zijn tegenwoordig veel bronnen van kennis waarmee je al veelvoorkomende fouten mee kan vermijden, maar alsnog zal je fouten maken. Het is dus belangrijk te realiseren dat dit bij het proces van 3D printen hoort.

3D printer Keuzehulp

Wil je op zoek naar de beste 3D printer voor jou, maar heb je hier totaal geen tijd of zin om urenlang te moeten zoeken? Doorloop dan in een paar minuten onze 3D printer Keuzehulp en laat ons het zware werk doen en jou adviseren. Het is gratis én vrijblijvend dus zeker het invullen waard!

Waar ben je naar opzoek?