Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Wat kost een goede 3D printer?

Bij de aankoop van producten met een hoger prijskaartje is het altijd belangrijk om te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Je wil immers waar voor je geld en ook niet onnodig teveel betalen. Daarom is de vraag “Wat kost een goede 3D printer?” een hele normale en belangrijke vraag om te stellen.

Prijs/kwaliteit verhouding

De definitie van een goede 3D printer is terug te herleiden naar het feit hoe goed de prijs/kwaliteit verhouding van de printer is. Deze verhouding geeft aan hoeveel waarde je voor je geld krijgt. Een hoge verhouding zorgt er voor dat je veel waarde voor je geld hebt gekregen, maar dit betekend niet per se dat het een goede 3D printer is.

De definitie ‘beste’ is namelijk voor iedereen anders en is dus niet algemeen te specificeren. Iedereen heeft andere behoeftes en verwachtingen aan de hand van zijn of haar voorkeuren. Zo kan een 3D printer de ‘beste’ zijn voor de ene persoon, maar totaal niet passen bij de andere persoon.

Het is dus belangrijk om van tevoren goed over je eigen verwachtingen na te denken en dit te vertalen naar welke eigenschappen je in jouw ‘beste’ 3D printer zoekt.

Wat kost een goede 3D printer?

Prijsklasse

Met het voorgaande in acht nemend is er dus geen eenduidig antwoord te geven op de vraag “Wat kost een goede 3D printer?”. Het ligt er maar net aan welke functies je zoekt in een 3D printer, want sommige functies zijn alleen beschikbaar in printers met een hoog prijskaartje.

Grofweg kan je wel een indicatie geven puur als richtlijn aan welke prijzen je ongeveer moet denken met bepaalde functies:

  • Degelijke all-rounder 3D printer: ± €400 - €500
  • Dual extruder / IDEX 3D printer: ± €700 - €1.000
  • 3D printer met verwarmde kamer: > €5.000

3D printer Keuzehulp

Ben je enthousiast geraakt en wil jij op zoek naar jouw droom 3D printer, maar heb je totaal geen tijd of zin om urenlang te moeten zoeken? Doorloop dan in een paar minuten onze 3D printer Keuzehulp en laat ons het zware werk doen en jou adviseren. Het is gratis én vrijblijvend dus zeker het invullen waard!

Waar ben je naar opzoek?