Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Hoe kan ik starten met 3D printen?

Het is de vraag van elke startende persoon die enthousiast is geworden door de voordelen van 3D printen. Het feit dat je wil gaan beginnen met 3D printen is natuurlijk erg spannend en je wil graag weten: “Hoe kan ik starten met 3D printen?”. In een paar eenvoudige stappen zullen we uitleggen hoe je in een korte periode kunt gaan starten met 3D printen.

Verkenningsfase

Als eerste stap is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat je precies wil gaan bereiken met 3D printen. Je hebt vast bepaalde verwachtingen en het is op voorhand goed om deze scherp te hebben voordat je verder gaat in het proces.

Selectiefase

Na de verkenningsfase waarin je goed hebt geformuleerd waar je naar op zoek bent, kunnen we overgaan naar de selectiefase. Dit is vaak de fase die het meeste tijd in beslag neemt, omdat er simpelweg veel aanbod is en daarnaast ook veel verkooppunten zijn.

In deze fase maak je effectief gebruik van meerdere filters aan de hand van je criteria om uit te komen op een select aantal 3D printers. Deze printers kunnen vervolgens nog verder worden gefilterd op persoonlijke voorkeuren zoals uiterlijk en naamsbekendheid bijvoorbeeld.

Mocht je hier totaal geen tijd of zin voor hebben? Doorloop dan in een paar minuten onze 3D printer Keuzehulp en laat ons het zware werk doen en jou adviseren. Het is gratis én vrijblijvend dus zeker het invullen waard!

Hoe kan ik starten met 3D printen?

Aankoopfase

Het is je gelukt! Je hebt jouw beste 3D printer gevonden en gaat over tot de aankoop. Niks is leuker dan het binnenkrijgen van de grote doos en deze als een klein kind uitpakken en alles bekijken. Naast het aanschaffen van een printer is het daarnaast ook noodzakelijk om genoeg materiaal erbij te bestellen. Dit voorkomt teleurstellingen en je niet tijdens een print zonder materiaal komt te zitten.

Leerfase

Zodra je de 3D printer een tijdje hebt, kan de laatste fase van het leren beginnen. Deze fase eindigt in principe nooit, want er zijn altijd weer nieuwe dingen die op je pad komen en je eigen kan maken. Gaandeweg ga je handigheidjes leren zodat je nog beter en sneller kan 3D printen. Je leert daarnaast ook veel van anderen en uiteraard van de online inspiratie rondom 3D printen.

Waar ben je naar opzoek?