Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Wat kan je doen met een 3D printer?

In de basis is dit een soortgelijke vraag als wat kan je doen met een stuk klei. Want bij beide vragen is de enige limiterende factor jouw creativiteit. Dit maakt de nieuwsgierigheid van de vraagsteller er niet minder om, want je stelt niet voor niets de vraag: “Wat kan je doen met een 3D printer?”. Je wilt graag meer weten over de wereld van 3D printen en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn.

Sectoren

Voordat we gericht naar toepassingen gaan kijken is het waardevol om eerst te kijken naar welke grote sectoren baat hebben bij 3D printers. Grote sectoren die hiervan profiteren zijn onder andere:

  • Defensie
  • Gezondheidszorg
  • Automotive
  • Woningbouw
  • Robotica
  • Particulieren

De grootte en diversiteit van deze sectoren geeft wel aan dat het gebruik van 3D printers enorm veel mogelijkheden biedt. Elke dag worden er nieuwe toepassingen bedacht om zo complexe problemen te vereenvoudigen of op te lossen.

Wat kan je doen met een 3D printer?

Toepassingen

In de essentie is een 3D printer in staat om complexe vormen te creëren wat met conventionele productiemethoden niet mogelijk is of simpelweg enorm duur is. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat de lijst van effectieve toepassingen met de dag langer wordt. Naast het onderzoek naar nieuwe toepassingen worden ook de 3D printers steeds geavanceerder met nieuwe baanbrekende functies.

Iedere sector heeft daarnaast ook zijn eigen eisen aan een 3D printer waardoor er speciaal ontwikkelde printers voor elke sector. Zo is een grote beton 3D printer om huizen mee te printen totaal niet geschikt om medische protheses mee te printen.

Een aantal praktische toepassingen zijn bijvoorbeeld het 3D printen van een: huis, prothese, mal, adapter, steun, afdekkap, afdichting, propeller, bloemenvaas, dashboard en een handvat.

Deze lijst zal elke dag alleen maar langer en meer divers worden naarmate 3D printen zich steeds meer ontwikkeld in onze maatschappij.

3D printer Keuzehulp

Ben je enthousiast geraakt en wil jij op zoek naar jouw beste 3D printer, maar heb je totaal geen tijd of zin om urenlang te moeten zoeken? Doorloop dan in een paar minuten onze 3D printer Keuzehulp en laat ons het zware werk doen en jou adviseren. Het is gratis én vrijblijvend dus zeker het invullen waard!

Waar ben je naar opzoek?