Vrijblijvend Deskundig Advies

Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

Klarna Achteraf Betalen

 WebwinkelKeur Certificaat

Wat is PETG filament en waar gebruik je het voor?

3D Deskundige - PETG Filament

PETG (Glycol gemodificeerd Polyethyleen Terephthalaat) Filament

 

3D Deskundige - PETG Filament

Naast de twee welbekende soorten filament ABS en PLA is er een derde veel gebruikt materiaal. PETG is een variant van het welkbekende materiaal PET.

Iedereen kent dit materiaal wel, het is namelijk het plastic waar vrijwel alle flessen van gemaakt zijn. PETG staat voor: Glycol gemodificeerd PolyEthyleen Terphthalaat (PET-G / PETG). Wat betekend dat het standaard PET een toevoeging van Glycol heeft wat de eigenschappen van het materiaal doet verbeteren.

PETG heeft veel gewilde eigenschappen, namelijk een goede weerstand tegen impacts. Maar als nadeel heeft het dan wel dat het gevoeliger is tegen slijtage. Verder heeft het ook goede thermische eigenschappen wat een goede eigenschap is tijdens het 3D printen. Dit zorgt ervoor dat geprinte onderdelen minimaal zullen vervormen wanneer ze afkoelen.

Optimale printerinstellingen

Om te zorgen dat je de beste kwaliteit prints kan krijgen met je PETG filament is het belangrijk om de juiste instellingen te gebruiken. Natuurlijk gaan de instellingen die de producent van het filament voorschrijft voor, deze zijn namelijk geoptimaliseerd voor die specifieke spoel materiaal. Maar hieronder staan wat over het algemeen de gebruikte instellingen zijn voor PETG filament.

3D Printer Extruder
3D Printer Bed Temperatuur
3D Printer Koeling

Print temp.

230-250°C

Print bed temp.

75-90°C
Aanbevolen

Koeling

>50%
Aanbevolen

Materiaal eigenschappen

Elke type materiaal is anders, en daarbij ook de eigenschappen van het materiaal. In het handige overzicht hieronder staan van een aantal punten aangegeven welke score het materiaal gemiddeld krijgt. Dit is op een schaal van 1 tot 10.

Als laatste punt staat er ook bij wat het materiaal naar verwachting gemiddeld kost. Dit kan natuurlijk een breed spectrum zijn, aangezien er ook vele variaties kunnen zijn van het filament maar ook elk merk is daarbij anders.

Breeksterkte
Stijfheid
Duurzaamheid
Printbaarheid
Kosten per kg

Breeksterkte

6,0

Stijfheid

5,0

Duurzaamheid

8,0

Printbaarheid

9,0

Kosten per Kg

€25-€50

3D Deskundige - PLA Filament

Wist je dat?

PETG is een wijd verkrijgbaar filament wat ook transparante varianten heeft. Van standaard transparant tot aan vele andere kleuren. De mate van doorzichtigheid is niet zo helder als bijvoorbeeld andere soorten plastics. Maar bieden alsnog vele opties om interessante prints te maken.

 

 

 

PETG filament kopen?

Ben je overtuigd geraakt dat PETG filament het beste materiaal is voor jou? Neem dan gerust een kijkje op onze PETG collectie pagina of bekijk hieronder het filament per merk. Hieronder staan een drietal kwalitatief goede merken waarbij je weet dat het filament geweldige resultaten zal geven.

Mocht je na het bekijken toch nog vragen hebben laat het dan ons gerust weten. Wij staan namelijk altijd klaar om je te helpen met vragen of om advies te geven, zowel telefonisch als via de mail!

BCN3D Filament
MakerBot Filament
PolyMaker Filament

Bekijk het filament van BCN3D

BCN3D is een van de toonaangevende ontwikkelaars en fabrikanten van 3D Printoplossingen ter wereld. Gevestigd in Barcelona leveren ze naast hoogwaardige 3D printers ook kwalitatieve filaments van verschillende materialen.

Bekijk het filament van MakerBot

Makerbot is een groot gevestigd merk in de professionele markt van 3D printers. Het is een dochterbedrijf van Stratasys. Naast een aantal zeer hoge kwaliteit 3D printers hebben ze ook speciaal ontwikkelde spoelen filament op de markt gebracht.

Bekijk het filament van PolyMaker

Het merk Polymaker heeft zich volledig gefocused op het optimaliseren van de verschillende materialen voor het 3D printen. Het heeft een breed scala aan hoog kwalitatieve Filaments waarmee je zeker weet dat je goede resultaten zal krijgen.

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Waar ben je naar opzoek?

3D Printer Keuzehulp

Niet gevonden wat je zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp voor persoonlijk deskundig advies.

Start Keuzehulp