Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Wat is ABS filament en waar gebruik je het voor?

3D Deskundige - ABS Filament

ABS (Acrylonitril-Butadieen-Stryeen) Filament

 

3D Deskundige - PLA Filament

Net zoals in de vorige filament materiaal blog over PLA aangegeven is ABS de andere meest gebruikte materiaal in de 3D print wereld.

ABS staat voor Acrylonitril-Butadieen-Styreen, en in tegenstelling tot PLA is het niet organisch van afkomst. Het is namelijk een plastic dat geproduceerd wordt uit olie, waardoor het ook niet biologisch afbreekbaar is. ABS geeft ook lichte dampen af tijdens het 3D printen, waardoor het aangeraden wordt om de lucht rondom de printer goed te filteren.

ABS is een zeer populair materiaal door dat het gunstige mechanische eigenschappen heeft zoals een hoge stijfheid en hoge impact weerstand. Maar ook omdat het net zoals PLA zeer wijd verkrijgbaar is voor een lage prijs per kilo. Tevens is het ABS ook in vele kleuren en uitvoeringen te koop. Dit alles zorgt ervoor dat ABS zeer geschikt is voor onderdelen die zwaar belast zullen gaan worden of onderdelen die goed tegen slijtage moeten kunnen.

3D Printer Extruder
3D Printer Bed Temperatuur
3D Printer Koeling

Print temp.

220-250°C

Print bed temp.

95-110°C
Optioneel

Koeling

0%
Niet nodig

Materiaal eigenschappen

Elke type materiaal is anders, en daarbij ook de eigenschappen van het materiaal. In het handige overzicht hieronder staan van een aantal punten aangegeven welke score het materiaal gemiddeld krijgt. Dit is op een schaal van 1 tot 10.

Als laatste punt staat er ook bij wat het materiaal naar verwachting gemiddeld kost. Dit kan natuurlijk een breed spectrum zijn, aangezien er ook vele variaties kunnen zijn van het filament maar ook elk merk is daarbij anders.

Breeksterkte
Stijfheid
Duurzaamheid
Printbaarheid
Kosten per kg

Breeksterkte

4,5

Stijfheid

5,0

Duurzaamheid

8,0

Printbaarheid

8,0

Kosten per Kg

€20-€40

3D Deskundige - ABS Filament

Wist je dat?

Acrilaat Styreen Acrylonitril (ASA) is een alternatief voor ABS en is meer UV bestending. Hierdoor is ASA meer geschikt voor toepassingen die worden blootgesteld aan extreme weersinvloeden. In vergelijking is ASA wel een stuk duurder dan ABS.

 

 

 

 

Beste 3D Printer Kopen - 3D Printer Keuzehulp Banner

Kies twijfelvrij de beste 3D printer

ABS filament kopen?

Ben je overtuigd geraakt dat ABS filament het beste materiaal is voor jou? Neem dan gerust een kijkje op onze ABS collectie pagina of bekijk hieronder het filament per merk. Hieronder staan twee kwalitatief goede merken waarbij je weet dat het filament geweldige resultaten zal geven.

Mocht je na het bekijken toch nog vragen hebben laat het dan ons gerust weten. Wij staan namelijk altijd klaar om je te helpen met vragen of om advies te geven, zowel telefonisch als via de mail!

BASF Filament
FormFutura Filament

Bekijk het filament van BASF

BASF is een van de toonaangevende ontwikkelaars en fabrikanten van 3D Printoplossingen ter wereld. Gevestigd in Duitsland leveren ze een breed scala kwalitatieve filaments van verschillende hoogwaardige materialen.

Bekijk het filament van FormFutura

Het merk FormFutura heeft zich volledig gefocused op het optimaliseren van de verschillende materialen voor het 3D printen. Het heeft een breed scala aan hoog kwalitatieve filaments waarmee je zeker weet dat je goede resultaten zal krijgen.

Waar ben je naar opzoek?