Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Welke 3D printer moet ik kopen?

Dit is een vraag die heel veel mensen bezighoud. Je bent enthousiast geraakt door de mogelijkheden wat 3D printen kan bieden, maar dan komt de belangrijke vraag naar boven. De vraag “Welke 3D printer moet ik kopen?” brengt een bepaalde twijfel naar boven, omdat je simpelweg niet weet waar je op moet letten. Hieronder geven we een werkwijze om deze twijfel weg te nemen.

Goede vragen stellen

In de zoektocht naar een geschikte 3D printer is het van belang om meteen een andere vraag te beantwoorden. Namelijk de vraag “Waar wil je de 3D printer voor gebruiken?” maakt de toepassing duidelijk die daarna vertaald kan worden naar criteria waaraan de 3D printer moet voldoen.

Probeer zo volledig mogelijk te zijn in het antwoord op de vraag. Beschrijf zoveel mogelijk wat belangrijk is voor het te printen model. Zo kan je in de basis al een verschil maken in functionele en visuele modellen. Een functioneel model moet bijvoorbeeld nauwkeurig zijn en een hoge sterkte hebben. Dit kan zich vervolgens vertalen dat er geprint moet kunnen worden met een speciaal materiaal.

Voor een visueel model kan bijvoorbeeld printen in meerdere kleuren met een glad oppervlak belangrijk zijn. Dit vertaald zich vervolgens weer in een ander eisenpakket waaraan de 3D printer moet voldoen.

Welke 3D printer moet ik kopen?

Criteria

Zodra je goed in beeld hebt waar het te printen onderdeel aan moet voldoen, kan je dit vertalen naar criteria waaraan de 3D printer moet voldoen. Naast de eisen vanuit het model is het ook belangrijk om zelf te kijken hoe hoog je ervaringsniveau is en hoe technisch georiënteerd je bent. Er zijn namelijk 3D printers die Plug & Play zijn, maar ook printers waar je aan kan sleutelen.

Gewapend met deze criteria duik je vervolgens in de zee van 3D printer specificaties op zoek naar de meest geschikte. Op deze manier ga je gerichter en zonder twijfel aan de slag.

3D printer Keuzehulp

Mocht je hier totaal geen tijd voor hebben? Doorloop dan in een paar minuten onze 3D printer Keuzehulp en laat ons het zware werk doen en jou adviseren. Het is gratis én vrijblijvend dus zeker het invullen waard!

Waar ben je naar opzoek?