Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Wat is PP filament en waar gebruik je het voor?

3D Deskundige - PP Filament

PP (Polypropyleen) Filament

 

3D Deskundige - Carbon Fiber Filament

PP is een wat minder bekend materiaal om mee te printen maar verdient zeker zijn plek met zijn eigenschappen.

PP in filament wordt vaak gebruikt in toepassingen waarbij er niet veel kracht op de onderdelen komen maar wel er lichtgewicht opties nodig zijn die hoge cycli moeten kunnen weerstaan. PP is een zeer taai materiaal waardoor het vaak zal buigen en niet zal breken, voorbeelden van toepassingen zijn dunne verbindingen die vaak moeten buigen.

Optimale printerinstellingen

Om te zorgen dat je de beste kwaliteit prints kan krijgen met je PP filament is het belangrijk om de juiste instellingen te gebruiken. Natuurlijk gaan de instellingen die de producent van het filament voorschrijft voor, deze zijn namelijk geoptimaliseerd voor die specifieke spoel materiaal. Maar hieronder staan wat over het algemeen de gebruikte instellingen zijn voor PP filament.

3D Printer Extruder
3D Printer Bed Temperatuur
3D Printer Koeling

Print temp.

220-250°C

Print bed temp.

85-100°C
Aanbevolen

Koeling

>50%
Aanbevolen

Materiaal eigenschappen

Elke type materiaal is anders, en daarbij ook de eigenschappen van het materiaal. In het handige overzicht hieronder staan van een aantal punten aangegeven welke score het materiaal gemiddeld krijgt. Dit is op een schaal van 1 tot 10.

Als laatste punt staat er ook bij wat het materiaal naar verwachting gemiddeld kost. Dit kan natuurlijk een breed spectrum zijn, aangezien er ook vele variaties kunnen zijn van het filament maar ook elk merk is daarbij anders.

Breeksterkte
Stijfheid
Duurzaamheid
Printbaarheid
Kosten per kg

Breeksterkte

4,0

Stijfheid

4,0

Duurzaamheid

9,0

Printbaarheid

4,0

Kosten per Kg

€40-€60

3D Deskundige - PP Filament

Wist je dat?

Doordat PP een moeilijk materiaal is om mee te printen en niet vaak gebruikt wordt, is het ook een vrij duur materiaal per kilo. Tevens is het ook niet een materiaal dat voor iedereen weggelegd is en vereist wel goede kennis van 3D printen om goede prints mee te krijgen.

 

 

 

 

Beste 3D Printer Kopen - 3D Printer Keuzehulp Banner

Kies twijfelvrij de beste 3D printer

PP filament kopen?

Ben je overtuigd geraakt dat PP filament het beste materiaal is voor jou? Neem dan gerust een kijkje op onze PP collectie pagina of bekijk hieronder het filament per merk. Hieronder staan twee kwalitatief goede merken waarbij je weet dat het filament geweldige resultaten zal geven.

Mocht je na het bekijken toch nog vragen hebben laat het dan ons gerust weten. Wij staan namelijk altijd klaar om je te helpen met vragen of om advies te geven, zowel telefonisch als via de mail!

BASF Filament
FormFutura Filament

Bekijk het filament van BASF

BASF is een van de toonaangevende ontwikkelaars en fabrikanten van 3D Printoplossingen ter wereld. Gevestigd in Duitsland leveren ze een breed scala kwalitatieve filaments van verschillende hoogwaardige materialen.

Bekijk het filament van FormFutura

Het merk FormFutura heeft zich volledig gefocused op het optimaliseren van de verschillende materialen voor het 3D printen. Het heeft een breed scala aan hoog kwalitatieve filaments waarmee je zeker weet dat je goede resultaten zal krijgen.

Waar ben je naar opzoek?