Gratis Levering vanaf €150

Bel of Whatsapp ons: 085 - 004 10 55

 WebwinkelKeur Certificaat

Milieubewust ondernemen dankzij duurzaam 3D printen

5-delige blogserie - Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van zakelijk 3D printen?

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Bonus
3D Deskundige - Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van zakelijk 3D printen? 1. Product Optimalisatie

5. DUURZAAM IMAGO


Vandaag de dag speelt duurzaamheid een grote rol in milieubewust ondernemen. 3D printen is bij uitstek een duurzaam productieproces omdat er gebruik gemaakt kan worden van recyclebaar materiaal en er minimale materiaal verspilling plaatsvind.

Materiaal verspilling tegengaan

Een kernprincipe waar 3D printen op is gebaseerd, is ‘Additive Manufacturing’. Dit principe houdt in dat er materiaal wordt toegevoegd om een product te printen in plaats van bijvoorbeeld frezen waar er materiaal wordt verwijderd.

Door enkel materiaal toe te voeren wat ook daadwerkelijk gebruikt wordt om het product mee te printen, wordt materiaal verspilling tegengegaan. Natuurlijk zijn er altijd nog kleine materiaal verliezen, maar vergeleken met de conventionele productiemethoden valt dit in het niets.

Recyclebaar materiaal

3D printers gebaseerd op het FDM principe maken gebruik van plastic filament. Filamenten zijn er in vele soorten en hebben vaak de voordelen dat deze recyclebaar zijn. De meest bekende recyclebare materialen zijn PLA, ABS en PET.

Bij het recyclen van filament is het van belang dat de kwaliteit van het recyclebare materiaal wordt gemonitord om zo de eindkwaliteit van het filament gewaarborgd blijft.

Allereerst wordt het plastic schoongemaakt en vermaalt tot kleine stukjes. Deze worden vervolgens gesmolten in een ‘extruder’ waar het plastic in de gewenste diameter wordt afgekoeld en tegelijk wordt opgerold op een rol.

3D Deskundige - Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van zakelijk 3D printen? 5. Duurzaam Imago

Onderscheidend vermogen

Een unieke uitstraling is iets waar veel bedrijven op zoek naar zijn om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Dit onderscheidend vermogen zorgt voor de mogelijkheid om het bedrijf uniek te positioneren in marketingcampagnes.

Creëren van een duurzaam imago

Tegenwoordig is milieubewust ondernemen een groot pluspunt en gecombineerd met een effectieve marketingcampagne in een duurzaam imago. Voor veel mensen speelt duurzaamheid namelijk een steeds grotere rol of ze wel of niet een product zullen aanschaffen.

De specifieke duurzame eigenschappen van 3D printen zoals hierboven beschreven passen goed in het vormen van een duurzaam imago. Daarnaast zorgt dit ook voor het verlagen van de ‘Carbon Footprint’ waar iedereen uiteindelijke bij gebaat is.


Vrijblijvend Deskundig Advies

Ben je enthousiast geworden na het lezen van onze blogserie: 5 belangrijkste voordelen voor zakelijk 3D printen?

Wil je de stap gaan zetten om 3D printen te omarmen in je bedrijf, maar weet je totaal niet waar je moet beginnen of op moet letten? Of heb je soms vragen over de techniek?

Doorloop dan onze 3D printer Keuzehulp en ontvang vrijblijvend deskundig advies aan via onderstaande button of bel ons op 085 – 004 1055.

Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren met een passend advies zodat ook jij kan gaan profiteren van alle voordelen van 3D printen!

Start Keuzehulp

 

5-delige blogserie - Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van zakelijk 3D printen?

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Bonus

Waar ben je naar opzoek?